Advies van gespecialiseerd personeel
Snelle levering
Gemakkelijk retourneren
Koop op rekening

De uitrusting van je viervoeter
rechtstreeks van ons

Aankomst van je kleine viervoeter

Wanneer je kleine viervoeter in zijn nieuwe huis arriveert, kun je hem het beste eerst op ontdekkingstocht laten gaan. Laat hem zien waar hij kan eten, drinken en slapen, maar overbelast hem niet en geef hem wat rust. Sommige puppy's raken na de inspannende reis erg opgewonden in hun nieuwe koninkrijk - laat de kleine in dat geval maar lekker ravotten. Hij zal snel moe worden en in slaap vallen.


Welke hindernissen moeten
we overwinnen?

De rit
naar huis.

Je puppy kan van opwinding tijdens de rit plassen of diarree krijgen. Sommige viervoeters worden ook ziek in de auto. Op deze dingen moet je voorbereid zijn en bij voorkeur een handdoek of iets dergelijks bij je hebben. Je kleine rakker heeft ook water nodig. Het is het beste om onderweg naar huis voldoende pauzes te nemen, zodat hij kan rusten en afgeleid kan worden.

Eindelijk in het
nieuwe huis.

Geef je harige vriend de tijd om te wennen aan zijn nieuwe omgeving. Roep je puppy bij naam, maar in het begin alleen om hem te prijzen. Als je hem berispt, breng je hem in de war. Toon je kleine viervoeter de omgeving tijdens dagelijkse korte wandelingen. Maar overbelast hem niet. In het begin is het niet erg als hij binnen plast of iets breekt. Geduld en begrip zijn hier vereist.

Meer vragen

In het begin is het belangrijk om je puppy een routine aan te leren. Laat hem wennen aan vaste tijden waarop hij eet, slaapt en zijn behoefte doet. Als je kleine harige vriend veel aan meubels knaagt, kun je hem onderbreken met luide uitroepen zoals een simpele ‘Ah’ of ‘Nee’. Geef hem als vervanging een speeltje. Simpele commando's zoals ‘zit’, ‘blijf’ of ‘volg’ kunnen het beste worden ingeleid met dezelfde trefwoorden en bijbehorende gebaren. Heel belangrijk: voed ze liefdevol en geduldig op. Straf je puppy nooit met luide scheldwoorden en wilde gebaren. Wanneer hij iets goed heeft gedaan, moet je hem ijverig prijzen - met beloningen, aaitjes en trefwoorden als ‘prima’ of ‘goed’.

Puppy’s die volop in de groei zitten hebben absoluut voeding nodig met de juiste samenstelling. Dat betekent: Het moet een uitgebalanceerd compleetvoer zijn, speciaal voor puppy's. Natvoer smaakt onze kleine viervoeters meestal beter dan droogvoer. Bovendien kunnen ze dat gemakkelijker eten met hun melktandjes. In principe kan je je puppy natuurlijk ook droogvoer geven. Maar zorg er in dit geval voor dat hij echt altijd voldoende water heeft. Anders kan het droogvoer leiden tot buikpijn en constipatie. Goede puppyvoeding heeft een hoog gehalte aan energie en mineralen, maar biedt ook goed verteerbare eiwitten. De calcium-fosforverhouding is belangrijk: deze moet ongeveer 1,3 op 1 zijn.

Allereerst heeft je puppy enkele herhalingsvaccinaties nodig en soms andere vaccinaties (bijvoorbeeld tegen hondsdolheid). Dit kost 25 tot 40 euro per vaccinatie. Als je puppy nog niet is gechipt, moet je dat nog laten doen voor ongeveer 25 tot 50 euro. Voor een ontwormingstablet betaal je bij de dierenarts ongeveer 6 euro. Pups moeten in eerste instantie om de zes weken worden ontwormd. Om je kleine deugniet in het begin goed te laten onderzoeken, moet je rekening houden met 15 tot 40 euro. Dierenartskosten verschillen per praktijk en regio. Hoe dan ook, je moet altijd zorgen voor een financiële buffer voor het geval je harige vriend ziek wordt of gewond raakt.

In principe mogen jonge harige vriendjes de eerste vier maanden nooit alleen zijn. Daarna kun je beginnen met trainen. Probeer het in het begin met een paar minuten, waarbij je alleen de kamer verlaat, nog niet de woning. Je kunt de tijd en afstand langzaam blijven verhogen totdat je puppy eraan gewend is langer dan een paar minuten alleen in huis te zijn. Houd er rekening mee dat onze kleine viervoeters vanaf een leeftijd van vier maanden alleen kunnen blijven, maar nooit langer dan twee uur zonder gezelschap mogen zijn.

De verzorging van je viervoeter hangt af van het ras en de haarlengte. Je kunt het beste informatie inwinnen bij de fokker en de speciaalzaak om de juiste uitrusting vragen. Was je puppy's alleen als het niet anders kan - bij koudere temperaturen alleen binnen, nooit buiten. De ogen en oren van de puppy moeten altijd helder en schoon zijn. De ogen kun je voorzichtig schoonmaken met een vochtig watje en de oren met een droog watje. Ook regelmatige mondverzorging, zoals tandenpoetsen, moet vanaf het begin de nodige aandacht krijgen. De nagels van je harige vriend en het haar op de poten mogen niet te lang zijn. Vraag bij twijfel hulp aan je dierenarts.

Heb je andere vragen over puppy's?

Aarzel niet om contact met ons op te nemen
E-mail: contact@knuffelwuff.nl

Het Knuffelwuff-team staat graag voor jou en je trouwe viervoeter klaar!
Aanmelden voor geregistreerde klanten
Wachtwoord vergeten
Nieuw hier? Nu registreren